Ventotene tittel

Yogaferie i Ventotene 25.juni -5. juli 2016

 

Her finner du litt praktisk informasjon relatert til vår tur til Ventotene.

Litt om turen

Ventotene er en liten øy i Italia, like utenfor byen Formia.

Formia befinner seg mellom Roma og Napoli og det er herfra hvor vi tar båten til Ventotene.

Båt turen tar litt over 1 time.

Vårt eventyr begynner i Roma lørdag den 28.juni. Det blir enkel inkvartering nær togstasjonen for å kunne ta toget tidlig dagen etter, til Formia. Hotellet heter Mirage.

Vi skal prøve å få gruppen til å reise med samme fly. Vi kommer tilbake til det når vi skal holde informasjonsmøte på Aquarius Studie Senter- Uansett bør alle være i Roma ved 21.30 tiden.

Dagen etter, lørdag 1.juli, tidlig om morgen, tar vi toget til Formia. Dette tar ca. 90 minutter. I Formia tar vi båt til Ventotene, og ankommer ca kl.11.30. 

Fra den 29. juni til 6.juli blir vi i Ventotene med Yoga og natur opplevelser.

Den 6.juli tar vi båten tilbake til Formia og så toget til Roma.

"Muladhara Chakra" i Roma

Etter innkvartering og hvile, er vi fri til å spasere rundt omkring. For noen kan det bli shopping, mens andre kan se på severdigheter, og andre kan bruke tiden til kos og hvile. Om kvelden kan vi spise ute og se byen "by night". Dagen etter kan vi besøke forum romanum og få et inntrykk av hvordan Roma oppstå. Er det riktig stemning, tar vi yoga sammen på Villa Borghese.

Før vi går tilbake til hotellet, kaster vi en mynt i Fontana di Trevi, kjøper italiensk is i Piazza Navona og hviler bena på det Spanske Trappen. Dagen etter, tirsdag den 9.juli tidlig om morgen tar vi bus til flyplassen og videre med fly tilbake til Norge.

Litt om Ventotene

Ventotene er den minste av "pontine øyene". "Pontine" er en gruppe øyer, som har fått navnet fra den største av dem : "Ponza".

Ventotene strekker seg ikke mer enn 2700 meter langt, og den bredeste delen er ikke mer enn 700 meter. Øya er omringet av et krystall klart hav og fra den 12 des. 1997 har hele området blittt beskyttet som natur reservat.

Øya er 100 millioner år gammel og ble født fra det dypeste av havet.

Siden romernes tid, har øya vært en viktig og kjent sted og det er fortsatt en del rester av historisk verdi. Den gamle kaia er fortsatt den samme som romerne brukte og man kan se den utrolig "vann reservoir" med rørnett hvor de samlet vann fra regn som ga rikelig med fersk vann i løpet av hele året. Villa Giulia (et hus fra romernes tid) viser at de brukte vann også til bad uten å spare på det.

Turismen er mest utbredt i juli-august og er ganske begrenset på grunn av øyas størrelse.

Det er nesten ikke utenlandsk turisme.

De fleste som reiser dit er mennesker som er forelsket i stedet, og som liker å være i nær konktakt med havet. Hver kveld tilbyr øya unike solnedganger og nettene pulserer av stjerner.

Ventotene har 750 innbyggere, men bare 300 av dem bor fast på øya hele året. Når det gjelder språket,  er det ikke mange som snakker engelsk og man må nok bruke litt kroppspråk for å handle i byen.

 

Litt om inkvartering i Ventotene

Innkvartering er av enkel standard. Vi har leid en gruppe leiligheter med 2 sengplasser for hver leilighet (2 rom, kjøkken og bad). Jeg har valgt et sted som ikke er så nær stranda, for å være litt for oss selv når vi trenger det.

Det tar ca.20 minutter å gå fra leilighetene til byen og til stranda. I byen finner vi det meste når det gjelder butikker. Det er flere bar, restauranter, et godt bakeri, et pizzasted (hvor du kjøper per stykke eller per hekto), supermarket, aviskiosk, klær butikk, osv.

Uken i Ventotene er en anledning til å koble av fra de vanlige dagsrutiner. Det blir en tid for å falle til ro, samle seg, styrke kroppen og sinnet. Det skal være en annerledes ferie, rik på inntrykk og utfordring. Vi tilbyr en del aktiviteter og temaer som du helt frivillig kan delta på. Disse aktiviteter kommer til å markere dagen, skape en rytme i deg, gi rom for renselse, styrke og ro. Blir du med alle aktiviteter, kommer du til å merke store forandringer i løpet av uken.

Det er opp til deg hvor mye du vil følge med. Du kan være på alle aktiviteter, eller bare noen av dem. Hver dag, eller bare de gangene du har lyst på.

Hele Yoga opplevelsen inkludert 1 uke opphold i Ventotene, og 3 netter i Roma koster ca kr.5600,- I tillegg kommer flybilletten, transport og mat.

 

 

 

 

 

"Når pusten vandrer, er sinnet ustabilt, men når pusten er rolig, er sinnet også rolig."

Hatha Yoga Pradipika